Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست علمی «غرب زدگی و نفوذ استعمار در ایران» به مناسبت سالگرد پژوهنده معاصر ایران مرحوم حجت الاسلام «علی ابوالحسنی» (منذر) و با حضور شخصیت هایی همچون موسی فقیه حقانی برگزار می شود.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: همزمان با سالگرد بزرگداشت بیدارگر بصیر، تاریخ نگار و پژوهنده معاصر ایران مرحوم حجت الاسلام «علی ابوالحسنی» (منذر)، نشست علمی «غرب زدگی و نفوذ استعمار در ایران» به همت پژوهشکده تاریخ معاصر ایران و بنیاد فرهنگی شهدای اسلامی (سرچشمه) با سخنرانی موسی فقیه حقانی، محمد رجبی و حجت الاسلام صادق ابوالحسنی برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مراسم  از ساعت ۱۵ تا ۱۸ روز سه شنبه، ۱۴ اسفند در سالن همایش‌های مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه واقع در میدان بهارستان، نرسیده به چهار راه سرچشمه، انتهای کوچه شهید صیرفی پور برگزار می شود و حضور محققان و پژوهشگران حوزه و دانشگاه و عموم فرهیختگان در این نشست بلامانع است.

 

گفتنی است، علی ابوالحسنی، معروف به مُنذِر (۱۳۳۴-۱۳۹۰)، روحانی تاریخ‌نگار معاصر ایران بود. مجموعه هفت جلدی «مشروطیت و شیخ فضل الله نوری»، از جمله کتاب‌های ماندگار او به شمار می‌رود. دو کتاب «پایداری تا پای دار» و «تحلیلی از نقش سه‌گانه شیخ شهید نوری در نهضت تحریم تنباکو» نیز از دیگر آثار وی درباره شیخ فضل الله نوری است.

علی ابوالحسنی فرزند شیخ محمد در ۲۲ آذر ماه (۱۳ رجب) سال ۱۳۳۴ شمسی در غرب تهران متولد شد. وی در خرداد سال ۵۴ دیپلم فنی گرفت و همان سال در رشته مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران ثبت نام کرد. دوران دانشجویی وی بیش از ۳ ماه طول نکشید و با تشویق پدر، از دانشگاه انصراف داد و به حوزه علمیه قم رفت. بدین ترتیب رخت مهندسی را به اهلش سپرد و ردای روحانیت را برگزید و به تدریج در عرصه تاریخ معاصر ایران به طور ویژه درباره نهضت مشروطیت به پژوهش و تحقیق گسترده‌ای پرداخت و بدین سبب شهرتی شایان یافت. این مورخ ژرف کاو و عالم جریان ساز که هفت سال پیش روی از جهان برگرفت، به باور بسیاری از صاحبنظران، از نمونه‌های بارز تاریخ پژوهی در میان روحانیون به شمار می‌رفت.

مرحوم استاد ابوالحسنی (منذر)، از سلسله جُنبانان مواجه با انحرافات فکری و سیاسی در دوران معاصر بود که در مقابل جریانات انحرافی چون وهابیت، بهائیت، فرقانتیسم، غربگرایی، باستان زدگی و تاریخ نگاری سکولار ایستاد و «مکتب باز نگری و بازنگاری تاریخ معاصر ایران» را بنا نهاد.

 

«غیرت دینی»، «جریان شناسی»، «جامعیت علمی» و «اجتهاد در تاریخ پژوهی»، او را به یکی از «سرمایه های بزرگ تاریخنگاری ایران» تبدیل کرد و توانست در طول عمر کوتاه و پربارش، قریب به ۵۰ کتاب و بیش از ۳۰۰ مقاله را در رشته‌های تاریخ، ادبیات، فرهنگ اسلامی، شعائر دینی و استعمار پژوهی سامان دهد. افشای چهره حقیقی استعمار و عوامل آن در ایران، خشم فرقه‌های ضالّه و جریانات انحرافی را برانگیخت و بارها وی را در معرض تهدید، تخریب و ترور قرار دادند اما تا آخرین نفس در این مسیر ثابت قدم ماند.

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان شبستان بیانیه گام دوم انقلاب خبرگزاری استعفای ظریف محمد جواد ظریف عکس نگاشت استان بوشهر مقام معظم رهبری مجموعه سرچشمه استعمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۷۲۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی به همت انجمن علمی ایران‌شناسی پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403 با حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی از ساعت 9 صبح تا 19 عصر در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد.

ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی و ایران‌شناسان جهان، ایران‌شناسی و زبان‌ها و گویشهای ایرانی، ایران‌شنای و متون ادب فارسی، ایران‌شناسی و جغرافیا، ایران‌شناسی و تاریخ ایران، ایران‌شناسی و هویت ایرانی، ایران‌شناسی و فرهنگ و... از محورهای مهم این کنگره است.

بیش از 80 مقاله علمی و پژوهشی در این کنگره پذیرفته شده است. مقالات برگزیدۀ این همایش، در موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و در مرجع دانش سیویلیکا منتشر خواهد شد.

این کنگره با سخنرانی دکتر محمود جعفری دهقی، رئیس و دبیر علمی همایش، دکتر اصغر دادبه، دکتر زهره زرشناس و محمدعلی عزت‌زاده، دبیر اجرایی همایش، در ساعت 9 صبح پنج­شنبه 20 اردیبهشت در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی کار خود را آغاز می‌کند. پس از پایان مراسم افتتاحیه نشست‌های تخصصی در سه تالار فردوسی، حافظ و خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی اجرا می‌شود. نشست پایانی کنگره با سخنان مهندس محمدرضا سحاب، قرائت بیانیۀ کنگره از سوی آقای زمان رضاخانی، گزارش برگزاری از سوی آقای محمدعلی عزت­زاده و سخنان دکتر محمود جعفری دهقی، تا ساعت 19 به پایان خواهد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • ادعای دلارزدایی و قرارداد دلاری/کشور‌های اسلامی؛ از نشست‌های نمایشی تا اقدامات عملی/عملیات وعده صادق و تحول در تاریخ غرب آسیا
  • مراسم سالروز شهادت رئیسعلی دلواری در سطح بین‌المللی برگزار شود
  • بررسی ابعاد مختلف تروما در کنگره جراحان ایران
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران
  • نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود
  • سید جمال‌الدین اسدآبادی مبارز و قهرمان ملی در برابر استعمار، اما ناشناخته برای نسل جوان